Kannettavien ja tehokkaiden Surface Pro -tietokoneiden suosituimmat käyttökohteet
3 mins read

Kannettavien ja tehokkaiden Surface Pro -tietokoneiden suosituimmat käyttökohteet

Microsoft on äskettäin julkistanut Surface Pro 3:n, uusimman iteraationsa visionsa laitteesta, joka voi todella kulkea tietokoneen ja tabletin välillä. Ajatuksena on tarjota yksi vempain, joka voi tehdä useimmille meistä sen, mikä vaatisi vähintään kaksi erillistä konetta, kaikki erittäin premium-paketissa, joka vetoaa niin yrityksiin kuin yksityishenkilöihinkin.
Surface Pro 3 on 12 tuuman tabletti, jossa on täysi Windows 8.1. Sen tekniset tiedot vaihtelevat i3-prosessorista 4 Gt RAM-muistilla i7:ään 8 Gt:lla. Siinä on käytännössä 2K-näyttö, kosketusnäyttö ja paineherkkä digitointikynä. Se on yhtä ohut kuin yksi ensimmäisistä iPad-sukupolvista, ja sen mukana tulee irrotettava “näppäimistön suojus”, joka muuttaa sen välittömästi kannettavaksi tietokoneeksi. Lopuksi siinä on jalusta, joka voidaan säätää mihin tahansa kulmaan tai sulkea kokonaan.
Eli periaatteessa sinulla on iPad, jossa on kiinnitettävä näppäimistö ja digitointikynä sekä täyden tietokoneen teho. Jos kysyt itseltäsi, miksi saatat haluta sen, tässä on vain muutamia vaikuttavia asioita, joita voit tehdä Surface Pro 3:lla tai jommallakummalla sen edeltäjistä.

Piirrä

Vaikka siitä puhutaan vähemmän kuin muista ominaisuuksista, digitointikynä on itse asiassa yksi Surface Pro -sarjan vaikuttavimmista ominaisuuksista. Tällä laitteella voit pitää tablettia toisessa kädessäsi samalla kun piirrät kynällä toisella. Monet ammattimaiset digitaalitaiteilijat ovat ottaneet laitteen käyttöön, koska sen avulla he voivat piirtää sylissä sen sijaan, että he tarvitsevat pöytätietokoneen, jossa on ylimääräinen näytönohjain. Silloin kynä on riittävän herkkä ja tarkka sopimaan heidän ammattitarpeisiinsa, ja satunnaisille käyttäjille on hauskaa piirtää doodle-piirroksia ja nähdä, mitä voit luoda.

Tee muistiinpanoja

Samoin kynää voidaan käyttää myös muistiinpanojen tekemiseen, minkä vuoksi se sopii niin ammattilaisille, kuten lääkäreille, joiden on tehtävä käsinkirjoitettuja muistiinpanoja liikkeellä ollessaan. Helpottaa myös se, että OneNote tulee jokaisen Surfacen mukana ja on erittäin pätevä sovellus muistiinpanojen järjestämiseen ja PDF-tiedostojen merkitsemiseen.

Pelaaminen

Tämä ei ole pelikannettava, mutta jos valitset i7:n, jossa on 8 Gt RAM-muistia (tai jopa keskitason mallia), pystyt käsittelemään useimpia pelejä. Tämän jälkeen voit liittää tabletin toimimaan Xbox 360 -ohjaimen kanssa, asentaa Steamin, kytkeä micro HD:n televisioon ja nauttia pelaamisesta suoraan television kautta. Asiat, kuten Titanfall, Skyrim ja Sonic Generations, toimivat kaikki hyvin.

Tietojenkäsittely

Surface Pro on myös erittäin tehokas tietokone, joka pystyy tekemään kaiken, mitä työpöytäsi pystyy. Voit käyttää sitä tekstinkäsittelyyn, vanhojen ohjelmistojen käyttämiseen koodaukseen tai suunnitteluun tai monenlaisten muiden tehtävien hoitamiseen.
Tyyppikansi on loistava innovaatio, sillä sen avulla voit työskennellä oikein missä tahansa, ikään kuin käyttäisit kannettavaa tietokonetta… paitsi, että se on jopa kevyempi kuin Macbook Air. Tämä on hienoa, jos työskentelet parhaillaan kahviloiden ulkopuolella tai jos olet kaukana.
Koska itse Surface on itse asiassa vain litteä näyttö, voit myös käyttää eri asetuksia työskennellessäsi toimistossa. Aseta se pöydälle ja käytä Bluetooth-näppäimistöä ja -hiirtä, niin siitä tulee yhtäkkiä minipöytätietokone. Voit jopa liittää sen useisiin ulkoisiin näyttöihin usean näytön asetuksia varten.

Median kuluttaminen

Terävän näytön ja kätevän jalustan ansiosta voit nauttia elokuvien ja televisio-ohjelmien katselusta missä tahansa. Surfacen käyttö on hienoa, jos se seisoo keittiön työtasolla Netflix-sovelluksella ja seuraa esityksiä pesun aikana!