Terveellistä ja luonnollista elämäntapaa tukevan teknologian käyttäminen kotona

-

Teknologialla on hyvin monimutkainen suhde terveyteemme ja sisustukseemme. Toisaalta monet ihmiset syyttävät teknologiaa terveyden, elämäntapojen ja kodin loppumisesta; mutta samalla emme eläisi ilman sitä.

Ongelmana on, että näinä päivinä meillä on tapana tulla kotiin töistä ja sitten törmätä television eteen. Sen sijaan, että puhuisimme toisillemme, keskitämme voimamme televisioon ja sen sijaan, että olisimme aktiivisia, selaamme mielellämme nettiä ja katsomme videoita kissoista. Se on tuskin aktiivinen, tuskin sosiaalinen eikä se ole hyvä terveydellemme.

Mutta samaan aikaan et voi syyttää tekniikkaa – kukaan ei pakota meitä viettämään koko päivää television ääressä, ja meillä on se ennemmin kuin ilman sitä.
Tarkemmin sanottuna tekniikka kehittyy jatkuvasti, ja sillä on taipumus tulla kaikkialle, mutta vähemmän häiritseväksi. Vaikka teknologia saattaa olla vastuussa aivojen paistamisesta ja kehomme pehmentämisestä lyhyellä aikavälillä, sitä voidaan käyttää myös hyvään terveytemme parantamiseen ja elämäntapojen helpottamiseen. Se on kuin energia: tällä hetkellä se tuhoaa planeetan, mutta sillä välin kehitämme tapoja säteillä aurinkoenergiaa alas avaruudesta, mikä lopulta vapauttaa meidät fossiilisista polttoaineista ikuisesti.

Hyödynnä terveellistä, puhdasta teknologiaa juuri nyt

Mutta sinun ei tarvitse odottaa, että teknologia muuttuu terveellisemmäksi ja vähemmän häiritseväksi. On tekniikoita, jotka tukevat terveellistä ja rentoa ilmapiiriä ja pitävät kotimme kunnossa juuri nyt; On vain valittava oikeat ja käytettävä niitä älykkäästi. Katsotaanpa joitain tapoja, joilla voimme tehdä sen…
Oikea viihde: TV ei ole sinänsä huono asia, mutta jos katsot sitä koko illan, se voi olla. Joten ensinnäkin sinun tulee rajoittaa television katseluun käytettyä aikaa. Sen sijaan voit harkita viihdyttäviä tekniikoita, jotka ovat vähemmän tuhoisia terveydellemme ja jotka eivät todennäköisesti paista aivojamme.

Entä esimerkiksi kirjan lukeminen Kindlessä? E-ink-näyttö on vähemmän kirkas ja epätodennäköisempää, että johto jää/rasittaa silmiäsi, ja täältä voit lukea paljon hienoa ja opettavaista materiaalia. Tai jotain aktiivista, miksi et pelaa liiketunnistinpeliä? Ja saada perheen mukaan samaan aikaan?
Toinen vaihtoehto voisi olla mennä lenkille tai kävelylle samalla kun kuuntelet podcastia, joka on hyvä keholle ja mielelle. Tai voit käyttää DuoLingon kaltaista sovellusta toisen kielen oppimiseen!
Elämäntyylisi ja kotisi tukeminen: Samalla voit myös teknologian avulla antaa sinulle enemmän vapaa-aikaa ja auttaa sinua tekemään fiksuja valintoja. Sellaiset asiat kuin hitaat liedet, tehosekoittimet ja monitoimikoneet voivat auttaa sinua syömään terveellisemmin ja helpottamaan ruoan valmistamista. Voit myös käyttää verkkoa tai ruoanlaittosovelluksia löytääksesi haluamasi reseptit – ja miksi et kokeilisi jotain hieman erilaista/hieman kunnianhimoisempaa tehdäksesi illastasi hieman mielenkiintoisemman. Aseta tablettisi <a-laitteesi päälle ja selaa ideoita samalla kun valmistat ruokaa.

Voit jopa hankkia teknologioita, jotka auttavat sinua pitämään huolta kodistasi ja ottamaan hoitaaksesi stressaavat työsi puolestasi. Robottipölynimuri on loistava tapa pitää talosi puhtaana, ja voit myös käyttää sprinklerijärjestelmiä ruohon kastelemiseen.
Sitten on tekniikoita, jotka tarjoavat sinulle vihreämpää energiaa kotiisi, jotka hierovat selkääsi pitkän työpäivän jälkeen tai jotka luovat rentouttavaa valoa ja lämpöä olohuoneeseesi rentoutuessasi. Tekniikka ei ole vastuussa nykyaikaisista vaivoistamme, itse asiassa se voisi olla parannuskeino: kyse on vain tasapainon löytämisestä.

Share this article

Recent posts

Popular categories